Sportovně střelecký klub č. 366


Liberec - Ruprechtice

NAŠI STŘELCI NA ZÁVODECH V ZLOTORYJI
16. – 17. 2. 2013

Dvě auta jela do Polska na tradiční závody. Střílelo se na naše Spiethy a vzhledem k čerstvosti nových pravidel tu bylo hodně zvláštností a průběžných změn, které některé z našich střelců zaskočily víc, jiné méně.
Kromě domácích tu bylo i pár kolegů z Čech, hlavně z Hradce Králového. Z Hradce je také Alžběta Karčmarová, která vyhrála superfinále o zlatou cihličku. Ale postupně.
Nejobsazenější kategorií v puškách byla kategorie dorostenek a juniorek (23 střelkyň), nejméně obsazenou kategorie žen (6 střelkyň). Mužů bylo 10, dorostenců a juniorů 18. Takže nic moc. Střílelo se ale hodně zajímavě – dorostenci a junioři stříleli 60 ran, první den se střílelo finále, druhý den tzv. superfinále, což byla střelba o 3 zlaté cihličky, kde proti sobě stříleli nejlepší ze všech kategorií. Hodnotil se i součet obou závodů. Finále se střílelo tak nějak divně – neodpovídalo novým pravidlům, ale starým ještě méně. Např. základ finále se střílel na 3 rány a ne na 6 ran.
A teď už k výsledkům našich, z nichž se na předních místech umisťovala jen Kačka Janoušková.
První den mezi juniory překvapili naši dorostenci – Radek Mikulčík první den nastřílel 551 bodů, což je při jeho první šedesátce opravdu dost (jedná se ještě o žáka…). Také Filip Janoušek nestřílel špatně – 539 bodů. V juniorkách naše dorostenka Lucka Bajanová první den 371, byla hodně nervózní. Markéta Nykrýnová 374 bodů. Kačka Janoušková byla ve stejné kategorii s 388 body šestá. Petr Janoušek mezi muži 549 a nemocný Hynek Mikulčík 494 bodů. V ženách Jana Lauermannová jen 381 bodů – zdá se, že následek dlouhé tréninkové pauzy je horší, než sama čekala. Ve finále skončila Kačka na výborném druhém místě, když zvítězila Šwiderská, která byla nejlepší i v základním závodě s 394 bdy. Jen tak pro zajímavost, oficielní výsledky byly počítány na desetiny, takže např. Kačka měla 405,2 bodů ze základního závodu. V ženách skončila Jana ve finále poslední, tedy šestá, opět zvítězila domácí Rožanská, která vyhrála i základ s 396 body. Ve finále mužů skončil Petr šestý.
Druhý den v juniorkách byla Kačka s 391 body druhá, o pouhý bod za vítěznou Swiderskou, Markéta a Lucka si mírně polepšily oproti sobotě (378 a 372 bodů). V ženách Jana skončila opět poslední – 384 bodů. V juniorech byl tentokrát lepší Filip – 544, Radek 533 bodů. V mužích Petr 545 a Hynek 508. Do superfinále se potom z našich dostala jen Kačka Janoušková, která se držela z 16 střílejících statečně a nakonec skončila šestá!
Určitě spousta zkušeností a hodně zátěže – všichni přijeli hodně unavení!

ZPĚT

Copyright© SSK Ruprechtice 2007 - 2014